ITRenew neemt eSISO over

Business Wire

NEWARK, Californië–()–Het in Silicon Valley gevestigde bedrijf ITRenew, Inc. (“ITRenew”) heeft de afronding bekendgemaakt van de overname van ESISO, LLC (“eSISO”), een vooraanstaand bedrijf op het gebied van de hermarketing en herfabricage van bedrijfsmiddelen uit Los Angeles, Californië.

ITRenew en eSISO werken al meer dan zeven jaar samen als partners. De samenvoeging is een uitvloeisel van de afstemming van de cultuur om meer prioriteit te geven aan innovatie, een eersteklas service te bieden aan de klant, en een zo hoog mogelijk niveau van ethische normen en tevredenheid van werknemers te realiseren. De samengevoegde entiteit zal in het bezit zijn van negen verwerkingsfaciliteiten, twee engineeringkantoren, een wereldwijde aanwezigheid met vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Amerika en China, en een personeelsbestand van meer dan 350 medewerkers.

Aidin Aghamiri, CEO van ITRenew, noemt het een “game-changer voor ons en voor de sector” en zegt verder: “De circulaire economie vereist specialisten die de waardevolle onderdelen uit de apparatuur van datacenters vernieuwen, hergebruiken, herfabriceren en weer te koop aanbieden. We geloven dat we met de overname van eSISO een unieke organisatie hebben gerealiseerd die al deze services kan bieden onder één dak. We verheugen ons erop onze cliënten een reeks werkelijk gedifferentieerde services en opties te kunnen bieden.”

Loddy Chao, CEO van eSISO, voegt toe: “We zijn verheugd ons aan te sluiten bij het team van ITRenew. Dit is een unieke gelegenheid om samen met ITRenew iets bijzonders op te bouwen. We voelen ons vereerd, zijn enthousiast en staan te popelen om aan de slag te gaan.”

ITRenew is een vooraanstaande internationale leverancier van oplossingen voor IT-lifecyclebeheer. Het bedrijf kan rekenen op de steun van private equitybedrijf ZMC. Het hart van de services van ITRenew wordt gevormd door Teraware, de toonaangevende software van het bedrijf voor het wissen van datacenters, aangevuld door mogelijkheden voor wereldwijd logistiekbeheer. De overname van eSISO volgt kort op de overname door ITRenew van Splitted-Desktop Systems (SDS) in juni 2018, waarmee mogelijkheden voor open-hardware engineering van wereldklasse werden toegevoegd aan het service-aanbod.

eSISO is gespecialiseerd in de aankoop, hermarketing en herfabricage van bedrijfsmiddelen. eSISO beschikt over een wereldwijde voetafdruk en werkt samen met partners over de hele wereld voor het leveren van hoogwaardige IT-hardware en -oplossingen, met nadruk op snelle levering en uitzonderlijke klantenservice.

Aghamiri en Chao wijzen op de focus van het samengevoegde bedrijf op gegevensbeveiliging en merken op: “Onze cliënten hebben te maken met uitdagingen die ze nog nooit eerder hebben ervaren binnen het ecosysteem van zeer grootschalige datacenters. Daarom moeten ze kunnen vertrouwen op een oplossingsgerichte partner om hun weg te kunnen vinden op het gebied van gegevensbeveiliging, techniek en operationele nuances met betrekking tot het ontmantelen van bedrijfsmiddelen. We geloven dat de combinatie van ITRenew en eSISO een uitgebreide reeks oplossingen zal bieden die nog niet eerder beschikbaar waren binnen de sector.”

Sidley Austin LLP trad op als juridisch adviseur van ITRenew. Covington Associates en DLA Piper LLP traden op als respectievelijk financieel adviseur en juridisch adviseur van eSISO.

De bepalingen van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Over ITRenew

ITRenew heeft haar hoofdkantoor in het hart van Silicon Valley en voorziet in de behoeften op het gebied van het wissen van gegevens en het ontmantelen van datacenters van enkele van de meest grootschalige, datarijke en privacy-gefocuste organisaties ter wereld. De benadering van ITRenew, waarbij technologie een centrale rol vervult, stroomlijnt de traditionele processen voor de ontmanteling van datacenters en resulteert in superieure beveiliging van data en bedrijfsmiddelen, waardebehoud en IT-duurzaamheid. ITRenew werd betiteld als Visionary in het Gartner Magic Quadrant voor IT Asset Disposition, Worldwide. Daarnaast was het bedrijf opgenomen in de Inc. 5000 van 2016 en nam het daarop een plaats in te midden van de 10% van alle bedrijven van de ranglijst met de hoogste bruto omzet.

Over eSISO

eSISO is een toonaangevend bedrijf op het gebied van het opnieuw op de markt brengen, herfabriceren en weer waardevol maken van uit bedrijf genomen bedrijfsmiddelen. eSISO is opgericht in 1992 en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de circulaire economie door ITAD-bedrijven (IT Asset Disposition) in contact te brengen met VAR’s, OEM’s, ODM’s en eindgebruikers, groot en klein. Sinds de oprichting heeft eSISO de ITAD-partners een hoger rendement bezorgd door hen te voorzien van een brede selectie van strategische producten en uitgebreide mogelijkheden voor de supplychain, met nadruk op het bieden van een best-in-class klantenservice aan downstream partners.

Over ZMC

ZMC is een vooraanstaand private equitybedrijf waarvan ervaren beleggers en executives deel uitmaken en dat belegt in en beheer voert over een uiteenlopende groep van media- en communicatiebedrijven. ZMC werd opgericht in 2001. De beleggingsfilosofie van ZMC is gericht op operationele waardecreatie, aangedreven door gerichte beleggingsthema’s, grondig inzicht in de sector, en nauwe samenwerking met sector- en operationele executives. ZMC benadert haar beleggingen in samenspraak met managementteams en kan bogen op een succesvol verleden van actieve verhoging van de waarde van bedrijven uit haar portfolio. ZMC belegt momenteel vanuit ZMC II, L.P. (www.zmclp.com)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

http://www.businesswire.com/news/home/20181011005713/nl/?feedref=JjAwJuNHiystnCoBq_hl-bV7DTIYheT0D-1vT4_bKFzt_EW40VMdK6eG-WLfRGUE1fJraLPL1g6AeUGJlCTYs7Oafol48Kkc8KJgZoTHgMu0w8LYSbRdYOj2VdwnuKwa

Leave a Reply