Monument Re neemt portfolio van Alpha Insurance S.A. over

Business Wire

HAMILTON, Bermuda–()–Monument Re heeft vandaag aangekondigd, afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties, dat het een run-off portfolio met traditionele levens- en krediet-levensverzekeringen van Alpha Insurance S.A. heeft overgenomen, een samengesteld Belgisch verzekeringsbedrijf en een volledige dochteronderneming van Enstar Group Limited. Na goedkeuring door de regelgevende instanties zal het portfolio worden overgedragen naar Monument Assurance Belgium NV, de Belgische vertegenwoordiger van de Monument Re Group.

Manfred Maske, CEO van de Monument Re Group, zei: “Deze overname is onze tweede transactie in België en een uitstekend portfolio voor Monument Assurance Belgium om op voort te borduren. Als onderdeel van onze verzekeringsstrategie, zien wij België als een sleutelmarkt voor Monument Re en verwachten wij toenemende transactieactiviteit, vooral in middelgrote portfolio’s die kapitaaloplossingen vereisen.”

Alpha is de achtste overname van Monument Re in Europa. De voltooiing van de overname volgt nadat aan de overnamevoorwaarden is voldaan, waaronder het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen.

Over Alpha Insurance S.A.

Alpha Insurance S.A., voorheen “Nationale Suisse Belgium”, is een samengesteld Belgisch verzekeringsbedrijf, goedgekeurd door de Nationale Bank van België. Alpha Insurance S.A. is een volledige dochteronderneming van Enstar Group Limited (Nasdaq: ESGR).

Over Monument Re en Monument Assurance Belgium

Monument Re Limited (‘Monument Re’) is een klasse E herverzekeraar en moederonderneming onderhevig aan groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority. Monument Re is een op Bermuda gevestigde herverzekeraar die is opgericht om hoofdzakelijk op te treden als eigendom-intensieve herverzekeraar en inkoper in Europa.

Monument Assurance Belgium is onderdeel van de Monument Re Group en opereert onder toezicht van de Nationale Bank van België als een gesloten boekconsolidator van levensportfolio’s in België.

Bezoek voor meer informatie www.monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

http://www.businesswire.com/news/home/20181108005983/nl/?feedref=JjAwJuNHiystnCoBq_hl-bV7DTIYheT0D-1vT4_bKFzt_EW40VMdK6eG-WLfRGUE1fJraLPL1g6AeUGJlCTYs7Oafol48Kkc8KJgZoTHgMu0w8LYSbRdYOj2VdwnuKwa

Leave a Reply